Nieuws

Zonnetrein langs kust

Donderdag 16 juni 2016

RESKENS - Het plan voor een zonnetrein langs de West-Zeeuws-Vlaamse kust is rond. Tussen 10 juli en 3 september rijdt die dagelijks rondjes tussen Breskens, Groede en Nieuwvliet. Het initiatief voor de zonnetrein kwam enkele maanden geleden van de ondernemers van Breskens Winkelhart.

De Stichting Beleef Zeeuws-Vlaanderen pakte het idee op en nam contact op met Soios, een leverancier van zonnetreinen. "Die geven ons nu advies en hebben een partij gevonden die de exploitatie deze zomer op zich neemt", vertelt projectcoördinator Ilse de Smit van de stichting. Het gaat om MaVOL, die nu een zonnetrein laat rijden in Maastricht. De zonnetrein wordt bekostigd door de stichting, die subsidie krijgt van onder meer de provincie en de Rabobank. Ook ondernemers spekken de kas.

Zeelandpas 

Meerijden met de zonnetrein is straks voorbehouden aan bezitters van een zogenaamde Zeelandpas Pluspakket. Dat is een uitgebreide versie van de basiskaart die recht geeft op korting op allerlei uitjes in Zeeland. Het pluspakket is voor inwoners van de streek en toeristen voor 8 euro te koop en geeft als extraatje ook toegang tot elf musea in (West-Zeeuws-)Vlaanderen.

Bron PZC, foto Camile Schelstraete
Delen via: Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail