Nieuws

Recreatieve routes Nieuwvliet

Dinsdag 19 april 2016

Het Ommetje van Nieuwvliet

Deze route in Nieuwvliet en directe omgeving is 7,3 kilometer en heeft als thema het landschap en de historie van het dorp. Onderweg zie je onder meer dijken, polders, de hoogtepunten van het dorp en bunkers uit WOII.

Knokkertpad Erasmusbos

In het Erasmusbos is een belevingspad voor kinderen aangelegd: het Knokkertpad. Er zijn meerdere robuuste speeltoestellen in het bos geplaatst. Ook zijn er langs het hele pad uitdagende vragen en opdrachten voor kinderen.

Hardloop en trimroute Nieuwvliet

Iets ten noorden van Nieuwvliet is een knooppuntenroute aangelegd voor trimmers en hardlopers. Onderweg kun je de diverse outdoorfitnesstoestellen gebruiken. In totaal ligt er bijna 17,5 kilometer aan paden, maar je kunt zelf bepalen hoeveel kilometer je daarvan meepakt.

Mountainbiken

De bestaande MTB-Route Grensstreek wordt doorgetrokken tot de Boerenhoeve bij Nieuwvliet. Dit is nu ook al een MTB-startpunt. Er zijn faciliteiten aanwezig voor fietsen en rijders. Zo is er een werkplaats en een spoelinstallatie voor je fiets en kun je zelfs gebruik maken van een douchegelegenheid.

Paardrijden

Het ruiterpad door de Verdronken Zwarte Polder heeft nieuwe bebording zodat ruiters makkelijker hun weg vinden.


Actief op Pad

Het routeboekje 'Actief op pad rond Nieuwvliet' is gratis verkrijgbaar bij Rivageverhuur in Nieuwvliet en de VVV-inspiratiepunten in Breskens, Cadzand en Sluis.
Delen via: Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail