Mattheüs Passion in Aardenburg 23 maart

Sinds 1922 voert de Nederlandse Bachvereniging elk jaar de Matthäus-Passion uit. Dit jaar laat gastdirigent Johanna Soller haar artistieke visie op dit monumentale meesterwerk horen.

Sinds 1922 voert de Nederlandse Bachvereniging elk jaar de Matthäus-Passion uit. Dit jaar laat gastdirigent Johanna Soller haar artistieke visie op dit monumentale meesterwerk horen. In deze tijd van het jaar klinkt op veel plaatsen Bachs onvolprezen Matthäus-Passion: het lijden en sterven van Jezus, gebaseerd op het verslag van zijn leerling Mattëus op muziek gezet. Een compositie die telkens opnieuw tot het hart spreekt, van het overrompelende begin tot het berustende slotkoor. 

Deze keer staat Johanna Soller bij de NBV op de bok. Zij ziet Bachs meesterwerk niet alleen als een historische vertelling. “De koralen en aria’s bieden rustpunten in het verhaal dat steeds voorwaarts gaat”, aldus de getalenteerde Duitse dirigente. “En ze staan op een bepaalde manier ook los van het Bijbelse passieverhaal, ze spreken ons aan en zijn heel relevant en actueel. De inhoud is indringend en persoonlijk en daarmee hoop ik iedereen te raken.”

 

Informatie:

Zaterdag 23 maart 2024, 14:00 uur

Locatie: Sint-Baafskerk in Aardenburg, St.Bavostraat 5

Tickets: https://www.bachstad.eu/mattheus-passion-23-maart-2024/

 

Jouw perfecte paasvakantie

Klaar om jouw perfecte paasvakantie te boeken? Wacht niet langer! Ga nu naar onze boekingspagina en reserveer jouw droomverblijf aan de prachtige kust van Zeeuws-Vlaanderen. Verzeker jezelf van een onvergetelijke ervaring en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Wees er snel bij, want onze bungalows vullen zich snel tijdens deze populaire periode.