Scheldeveste

Vakantiepark Scheldeveste in Breskens is gelegen tussen de duinen en het unieke Zeeuws-Vlaamse polderlandschap waar je op het Zeeuwse strand heerlijk kunt uitwaaien of de scheepvaart over de Westerschelde kunt volgen. Ook kun je zwemmen in het overdekte zwembad van het vakantiepark. Vakantiepark Scheldeveste is ideaal gelegen om een dag trip te maken in de directe omgeving of een bezoek te brengen aan Vlissingen, Middelburg of Knokke. Verder is er een busverbinding vanuit Breskens naar de cultuurhistorische steden, zoals Sluis of Brugge. Zelfs een dagtrip naar Londen behoort tot één van de mogelijkheden.

Breskens

Breskens, een pittoresk vissersdorpje gelegen aan de Zeeuws-Vlaamse kust, is een uitstekende vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie aan zee. Breskens heeft een lange geschiedenis als belangrijke vissershaven en dat is nog steeds te merken aan de vele visrestaurants en de levendige visafslag. Het strand van Breskens is een van de belangrijkste attracties voor toeristen. Het strand is breed en langgerekt en biedt voldoende ruimte voor zwemmen, zonnen, wandelen en spelen. Het strand is bovendien schoon en veilig en heeft een Blauwe Vlag-certificering, wat betekent dat het aan hoge milieueisen voldoet. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de Westerschelde, waar je grote zeeschepen kunt zien varen.

Bourgondisch

Maar Breskens heeft meer te bieden dan alleen een mooi strand. Het dorp heeft een gezellige jachthaven waar je kunt genieten van de mooie boten. Op het Spuiplein kun je een drankje kunt doen bij een van de restaurants en bars. Daarnaast kun je in Breskens genieten van de lokale keuken, zoals de bekende Zeeuwse mosselen en oesters, die vers vanuit de zee worden aangeleverd.

Visserijmuseum

Als je van geschiedenis houdt, dan is een bezoek aan het Visserijmuseum zeker de moeite waard (in de winter gesloten). Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de visserij in Breskens en de omgeving. Ook kun je een bezoek brengen aan de vuurtoren van Breskens, die stamt uit 1868 en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Waterdunen Breskens

Tot slot is Breskens een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de historische steden Gent en Brugge, die op slechts een uurtje rijden liggen. Ook het nabijgelegen natuurgebied Waterdunen en Het Zwin zijn een bezoek waard. Hier kun je wandelen en fietsen en genieten van de prachtige natuur.

Kortom, Breskens is een geweldige vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en geschiedenis. Met zijn mooie strand, gezellige jachthaven, lokale keuken en vele bezienswaardigheden is er voor ieder wat wils.
 

Bekijk al onze locaties