Omgeving

Vanaf onze vakantieparken Le Rivage, Saint PierreDe Lente en Scheldeveste kun je onze prachtige omgeving verkennen. Zeeuws-Vlaanderen heeft een authentiek weids achterland en een mooie kuststreek met rustige en schone stranden. Maar er is meer! Uitstapjes naar Vlaanderen (Knokke, Brugge, Gent en Antwerpen) met de fiets, auto of het openbaar vervoer, liggen binnen handbereik en ook Noord-Frankrijk en Engeland liggen onder dagbereik. Je kunt in de directe omgeving volop aan je trekken komen met wandelen en fietsen, het strand, shoppen, haute cuisine, uitstapjes naar bezienswaardigheden en plaatselijk vertier.

Wandelen en fietsen in Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeuws-Vlaanderen kun je heerlijke (lange of korte) strandwandelingen maken. Als je het goed uitkient,  kun je na een lange wandeling met de bus terug. Het Zwinde Verdronken Zwarte Polder en Waterdunen zijn prachtige natuurgebieden waar je doorheen kunt wandelen.

Voor fietsliefhebbers zijn kusttochten over grote delen van de dijk mogelijk. Ook zijn er ANWB-fietstochten door Zeeuws-Vlaanderen en aangegeven dagtochten naar Brugge en andere delen van Vlaanderen.

Culinaire fietstochten

Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je recept bij elkaar te fietsen? Koop, eet en beleef lokaal Zeeuws-Vlaanderen heeft leuke fietsreceptenroutes voor je met recepten waarvoor jij de streekproducten zelf gaat verzamelen! Al fietsend door het mooie Zeeuws-Vlaanderen verzamel je onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in deze recepten.

Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. En eenmaal terug in je vakantiewoning pak je het recept erbij en ga je aan de slag. Smakelijk!

Schone stranden met een Blauwe vlag

Veel stranden in West-Zeeuws-Vlaanderen hebben het keurmerk De Blauwe Vlag. Dit betekent dat de stranden aan de volgende criteria voldoen:

  • Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit
  • Het strand wordt schoongehouden
  • Op het strand zijn reddingsmaterialen en een EHBO-post aanwezig
  • Ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd

Op stranden met De Blauwe Vlag kun je dus optimaal en ook veilig genieten van strand en zee.

Evenementen en uitstapjes in Zeeuws-Vlaanderen

In en rondom Zeeuws Vlaanderen is er, voornamelijk in het hoogseizoen, van alles te bekijken en te bezoeken. In de regionale krantjes zoals de Badkoerier vind je allerlei leuke mogelijkheden voor uitstapjes in de dorpen in de omgeving. In de zomer worden diverse jaarlijkse evenementen georganiseerd, zoals de Visserijfeesten te Breskens en de jaarmarkt in Groede, evenals andere jaarmarkten en rommelmarkten. Op onze evenementenkalender vind je meer informatie (op de homepage, onderaan). 

Activiteiten die je het hele jaar door kunt doen zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de Forellenvisserij Henricushoeve bij Zuidzande, het Visserijmuseum te Breskens of een bezoek aan brouwerij De Drie Koningen in Groede. In Breskens worden tevens rondvaarten georganiseerd door rederij de Festijn, waarbij ook gevist kan worden.

Voor kinderen is er in Sluis het pretpark Toversluis, in Breskens de minigolf en speeltuin De Afslag en in Nieuwvliet speeltuin Pierewiet.

Daguitstapjes naar Belgie zoals naar het historische Brugge of de dierentuin in Antwerpen liggen binnen handbereik en dansliefhebbers komen in Knokke en Blankenberge aan hun trekken. Ook je hobby kunt u meenemen op vakantie. Bridgeliefhebbers kunnen aanhaken bij de diverse bridgeclubs die in de streek gespeeld worden. Landschapschilders roemen het bijzondere licht. Paardrijden kan in de manege in Nieuwvliet met mogelijkheden voor tochten langs het strand. En uiteraard kun je genieten van de eindeloze schone stranden en vele strandpaviljoenen in West Zeeuws Vlaanderen, waarbij Nieuwvliet Bad de meeste zonne-uren van Nederland geniet.

Culinair genieten in Zeeuws-Vlaanderen

Voor culinaire liefhebbers met daarvoor een ruim budget is Zeeuws-Vlaanderen het walhalla. De wereldberoemde kok Sergio Herman komt uit deze streek en staat hoog op de wereldranglijst. Zijn restaurant Oud-Sluis is gesloten, maar nog steeds kunt u bij Pure C in Cadzand-Bad (Michelin ster) van zijn culinaire hoogstandjes genieten. Ook De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Spetters in Breskens zijn beide sterrenrestaurant. Andere toppers zijn La Trinité (Sluis), De Vijverhoeve (St. Anna Ter Muiden), Restaurant 1880 (Groede) en de mosselrestaurants van Philippine.

Reserveren is in dit soort restaurants soms weken of zelfs maanden van tevoren een must. Als er geen plaats meer is kunt u altijd proberen of u nog voor de lunch terecht kunt.

Ook voor de kleine portemonnee zijn er heerlijke restaurantjes te vinden op het strand in één van de paviljoens of meer landinwaarts in de verschillende dorpen. Tja, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele goede Belgische restaurants over de grens.

Winkelen 

Plaatsen als Sluis, Breskens, Oostburg of Terneuzen hebben een leuk winkelcentrum met nog een echte middenstand met een gevarieerd winkelaanbod. In Sluis zijn de winkels alle dagen geopend. Daarnaast zijn de steden Vlissingen, Middelburg en Goes te bereiken met de veerboot of de auto.

Exclusievere modewinkels vindt u in het chique Knokke en in de uitverkoop kunt u daar nog echt uw slag slaan. Ook wat verderop aan de Belgische kust vind je in Blankenberge en Oostende bijzondere winkels. Daarnaast zijn Brugge, Gent en Antwerpen leuke steden om te winkelen.

Boodschappen

In Oostburg, Breskens en Sluis vind je de bekende grote supermarkten die ook op zondag open zijn. Wie eens iets anders wil, kan boodschappen doen bij de supermarkten Delhaize of Carrefour in Knokke.

In de meeste dorpen zitten er nog echte bakkers. Verse vis en schaal- en schelpdieren koopt u in Cadzand, Sluis of in Breskens. Vers gebrouwen bier in Groede bij brouwerij De Drie Koningen. In Oostburg, Breskens en Sluis zitten slijterijen.
 

Wij wensen je een prettig verblijf in Zeeuws-Vlaanderen!