Sluis

Sluis is een prachtige bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg, en het biedt een mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid om van te genieten. Vergeet niet te genieten van de rustige sfeer en de gastvrijheid van de lokale bevolking. 

Winkelen

Sluis staat bekend als een geweldige plek om te winkelen. De historische binnenstad heeft een mooie uitstraling met gezellige straatjes en prachtige gevels. Hier vind je verschillende boetieks, kledingwinkels, antiekwinkels en speciaalzaken. Enkele populaire winkels zijn te vinden langs de Oude Kerkstraat en Nieuwstraat. 

Het Belfort van Sluis

Dit imposante middeleeuwse belfort is een van de hoogtepunten van Sluis. Het is een goed bewaard gebleven toren die ooit diende als een defensief bouwwerk en later als stadhuis. Het beklimmen van de smalle wenteltrap naar de top is een avontuur op zich, en het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend. Je kunt de omliggende polders en zelfs de Belgische kust zien op een heldere dag.

Culinair genieten

De Zeeuwse keuken staat bekend om zijn gebruik van verse lokale ingrediënten, vooral zeevruchten. In Sluis zijn er verschillende restaurants waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten zoals mosselen, oesters en garnalen. Vergeet niet te proeven van de lokale Zeeuwse specialiteiten zoals boterbabbelaars en Zeeuwse bolussen.