Rondvaart naar de zeehondjes

Tijdens deze leuke en leerzame rondvaart over de Westerschelde ga je op zoek naar de zeehondjes. 

Gedurende 1,5 uur krijgt je uitleg over de Westerschelde, de schepen en de natuur. De Festijn vaart van begin april tot eind oktober op verschillende dagen. Mocht de vaart volzet zijn, voegen ze nieuwe tijden toe. Kijk dus vooral op onze website voor de actuele vaardagen en tijden: www.defestijn.nl

Garanderen kunnen ze uiteraard niet, maar de laatste jaren zien ze tijdens elke rondvaart wel zeehondjes, soms bruinvissen en erg veel soorten (zee)vogels. Omdat de zeehondjes beschermde dieren zijn, moeten we een bepaalde afstand houden. We mogen en willen deze geweldige dieren natuurlijk niet storen.

Maar er is natuurlijk veel meer te zien. Je krijgt ook uitleg over de natuur, de scheepvaart, de beloodsing, de Westerschelde, de visserij, enz. Omdat er meestal tijdens deze rondvaart tussen de zandbanken en de wal gevaren wordt, heb je vrijwel nooit last van grote golven, mede daardoor is de vaartocht ook geschikt voor ouderen, gehandicapten en kinderen. Als er tijd genoeg is, wordt de vaart afgesloten met een rondvaart door de haven van Breskens.